Tijdens contract

Bekijk hier de meest gestelde vragen tijdens contract.

Zorgt de betaling van uw lening voor geldzorgen? Neem dan telefonisch contact met ons op via 088 2012 690. Wij kijken dan samen met u naar uw financiële situatie en de mogelijkheden.

Voordat u de nieuwe auto koopt dient u contact met ons op te nemen via Mijn Financiering. Wij willen eerst bekijken of de nieuwe auto voldoende waard is om als onderpand te kunnen dienen.
U kunt het aanvraagformulier vinden onder ‘Wijzigingen doorgeven, punt 6. ‘Aanvraag wijzigingen onderpand (auto)’.

U kunt een afschrijvingstabel aanvragen via Mijn financiering. Dit is uw persoonlijke online omgeving.
U kunt het aanvraagformulier vinden onder ‘Wijzigingen doorgeven’, optie 8 ‘Aanvraag aflossingstabel’.

U kunt tijdens een lopend contract uw financiering eenmalig laten overzetten naar een eerstegraads familielid: partner, ouders, schoonouders, kinderen, schoonzoons, schoondochters.
De kosten voor een contractovername bedragen 150,00 euro. Deze kosten zullen automatisch bij de oude klant geïncasseerd worden na het doorvoeren van de contractovername. Het contract kan na overname niet meer worden terug gezet naar de oude klant.
Uw financiering staat geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). De nieuwe klant wordt aangemeld bij het BKR en de oude klant wordt afgemeld.

Via uw online omgeving, Mijn Financiering, kunt u een contract overname aanvragen. U kunt het aanvraagformulier vinden onder ‘Wijzigingen doorgeven’, optie 5 ‘Verzoek contractovername’.
Houdt u rekening met een verwerkingstermijn van 3-6 weken na ontvangst van alle documenten.

Ja, dat kan. U kunt uw inlossaldo opvragen via uw online omgeving, Mijn Financiering.
U kunt het aanvraagformulier vinden onder ‘Wijzigingen doorgeven’, optie 7 ‘Aanvraag openstaand saldo’.

Wij incasseren op de 1e of op de 16e van de maand. Mocht u de incassodatum willen wijzigen kun u dit bij ons doorgeven per email onder vermelding van uw contractnummer én kenteken: klantenservices@psa-finance.com.

U kunt uw lening op elk moment geheel of gedeeltelijk aflossen. U hoeft dan geen rente meer te betalen over dat bedrag. Als u eerder wilt aflossen, dan kost dit 1% of 0,5% van het bedrag dat nog niet is afbetaald. Als uw overeenkomst nog meer dan een jaar geldig is, kost dit 1%. Als uw overeenkomst minder dan een jaar geldig is 0,5%. De kosten kunnen nooit hoger zijn dan de rente die u nog moet betalen.

Als u in een scheiding ligt/gescheiden bent, bent u in eerste instantie samen verantwoordelijk voor het inlossen van de financiering.
Wilt u liever niet samen verantwoordelijk zijn voor het inlossen van de financiering? Dan heeft u de volgende mogelijkheden:
1. De lening beëindigen doormiddel van volledige inlossing.
2. De lening overnemen. Eén van jullie beiden kan de lening overnemen. In dat geval controleren wij onder andere of de (ex-)partner die de lening overneemt, de lening financieel kan dragen. Is dit het geval? Dan sturen wij sturen een nieuw contract op.
Via uw online omgeving, Mijn Financiering, kunt u een contract overname aanvragen. U kunt het aanvraagformulier vinden onder ‘Wijzigingen doorgeven’, optie 5 ‘Verzoek contractovername’.

Neemt u in geval van overlijden graag zo spoedig mogelijk per mail of telefonisch contact met ons op, via:
klantenservices@psa-finance.nl of 088-2012600.

Ga terug naar het overzicht