Over Financiering

Bekijk hier de meest gestelde vragen over Financieringen.

Uiteraard kunt u bij de dealer een proefrit maken.

U kunt contact opnemen met uw dealer voor de actuele status van uw aanvraag.

PSA Finance meldt elke overeenkomst bij Bureau Krediet Registratie (BKR). BKR verwerkt deze gegevens in het Centraal Krediet Informatiesysteem. Dit om ervoor te zorgen dat niemand te veel leent. Wij kijken welke leningen u heeft lopen, welke leningen u in het verleden probleemloos heeft afgelost en of u betalingsachterstanden heeft. Wij zijn wettelijk verplicht betalingsachterstanden van meer dan twee maanden te melden bij BKR.

De tenaamstellingscode heeft u bij aanvang van het contract al ontvangen. Mocht u deze niet meer in bezit hebben kunt u deze opvragen via https://www.rdw.nl/particulier/voertuigen/auto/het-kentekenbewijs/kentekenbewijs-kwijt

U kunt bij het aanvragen van uw contract ervoor kiezen een deel van de financiering, niet maandelijks maar in een keer bij afloop van het contract te voldoen. Hiermee verlaagt u de maandelijkse lasten. Wanneer van toepassing wordt de restantbetaling apart gemeld bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).

We zien graag iedereen zorgeloos wegrijden in een nieuwe Peugeot, Citroën of DS. Wel checken we eerst een paar zaken, voor uw en onze zekerheid. Om in aanmerking te komen voor krediet:
beschikt u over een vast of regelmatig inkomen;
bent u niet ouder dan 80 jaar bij einde looptijd;
bent u minimaal 18 jaar;
bent u Nederlands ingezetene of beschikt u over een permanente verblijfsvergunning;
heeft u een geldig legitimatiebewijs.

En om te berekenen hoeveel u veilig kunt lenen houden we ook rekening met:
de hoogte van de inkomsten van uw partner (voor zover van toepassing);
de hoogte van uw woonlasten;
uw overige financiële verplichtingen;
de looptijd van de financiering in verhouding tot de leeftijd van de auto;
uw huidige dienstverband.

Wij zijn verplicht elke financiering aan te melden bij het BKR in Tiel.

Indien het een financiering betreft met een restantbetaling dan vinden er twee registraties plaats: één voor de restantbetaling en één voor de som van de termijnen.

Betaalplan is een vorm van financiering. Bij Betaalplan betaalt u elke maand een vast bedrag dat vooraf is afgesproken, hiermee lost u uw contract volledig in. Na de laatste betaling is de auto van u!
Omdat uw dealer zeker weet dat u de eigenaar wordt, kan hij u een voordelige aanbieding doen.

Naast Betaalplan kunt u ook kiezen voor Betaalplan met restantbetaling. Ook hier betaalt u elke maand een vast bedrag. Alleen lost u niet het gehele bedrag af met deze maandelijkse betalingen. Er blijft een afgesproken bedrag open aan het eind: het restant. U kunt dit restant betalen, of u kunt uw auto inruilen.

PSA Financial Services B.V. biedt 3 de serviceniveaus aan zodat u optimaal van uw auto kunt genieten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over onverziene kosten.
Niveau 1: Verlengde garantieverzekering
Niveau 2: Verlengde garantieverzekering met voorgeschreven onderhoud
Niveau 3: Verlengde garantieverzekering met voorgeschreven onderhoud en vervanging van slijtagedelen (excl. banden)

PSA Assurance is een complete autoverzekering voor gebruikte en nieuwe auto’s, op maat gemaakt voor u en passend binnen ieders budget. U heeft de keuze uit een aantal verzekeringsoplossingen. PSA Assurance is een handelsnaam van PSA Financial Services Nederland B.V. PSA Assurance is tot stand gekomen door een samenwerking tussen PSA Financial Services Nederland B.V. en N.V. Schadeverzekering-Maatschappij Bovemij.

Uw Mijn Financiering is de online omgeving waar alles staat over uw contract. De gegevens zijn ongeveer een maand na activatie van uw contract volledig en correct zichtbaar in de online omgeving. Als u iets wilt wijzigen binnen uw contract is dit de plek om dat te doen. Doorgegeven wijzigingen zijn ongeveer twee weken na de melding zichtbaar in de online omgeving.

Een Persoonlijke Lening telt onder voorwaarden mee als schuld in box 3. Dit is de box waarin u belasting betaalt over uw vermogen.
Is uw vermogen hoger dan het heffingsvrij deel, dan kan de lening (onder voorwaarden) uw vermogen verlagen. U betaalt daardoor minder belasting.

U kunt dit bij ons aanvragen door het verzoek per mail door te geven via klantenservices@psa-finance.com.

U wilt een nieuwe auto, maar u kunt uw aankoop niet in één keer bekostigen. Dan kunt u met ons Betaalplan uw toekomstige auto financieren. Zo hoeft u niet te sparen en heeft u er ook geen zorgen aan. U betaalt namelijk elke maand een deel van uw nieuwe auto af. En u regelt alles in één keer bij uw dealer. Ook dat is wel zo prettig. Peugeot Betaalplan, Citoën Betaalplan en DS Betaalplan wordt aangeboden door PSA Finance, dé lease- en financieringsmaatschappij van Peugeot, Citroën en DS.

U kunt Betaalplan afsluiten op zowel een occasion, als op een nieuwe auto. Daarnaast kunt u kiezen voor Betaalplan met- of zonder restantbetaling.

 

Met het Zekerheidsplan van Peugeot, Citroën of DS kiest u voor een garantieverzekering die de garantie van uw auto verlengt tot 3, 4 of 5 jaar. Een Erkend Reparateur verhelpt dan gratis en vakkundig alle elektrische, hydraulische of mechanische problemen die onder de dekking vallen.

U kunt deze verlengde garantieverzekering direct afsluiten bij aanschaf van uw nieuwe auto, maar ook gedurende de standaard garantieperiode van 24 maanden.

Ga terug naar het overzicht